Welkom bij AfricanFabs.nl! Afrikaanse stoffen & meer!  
FrançaisEnglishNederlandsDeutsch
Welkom bij AfricanFabs.nl! Afrikaanse stoffen & meer!  
Mandje 0
Zoeken

Veelgestelde Vragen

V: Waar is AfricanFabs gevestigd?

A: We zijn gevestigd in Edam, een stadje vlakbij Amsterdam, Nederland. Wij zijn een online winkel. Het ophalen van online geplaatste bestellingen is mogelijk, u dient hiervoor te kiezen tijdens het online afrekenen. ( Zonder bestelling komen winkelen of passen in ons magazijn is uitsluitend mogelijk op afspraak per whatsapp, telefoon of email.)

 

V: Wat zijn de verzendtarieven?

A: Binnen Nederland is dit € 2,95 of € 3,95 (dit verschilt per type product). (Gratis verzending vanaf € 75,-) Naar België is dit € 4,95. (Gratis verzending vanaf € 75,-). We versturen wereldwijd, je vindt hier alle verzendtarieven.

 

 

V: Kunnen jullie ook met spoed verzenden?

A: Jazeker. Normaal gesproken duurt het verwerken van een bestelling 1 tot 2 werkdagen. Dit komt doordat het knippen van stoffen wat extra tijd in beslag neemt, en de capaciteit ook afhankelijk is van drukte in onze internationale webshops. Indien je bestelling spoed heeft, stuur ons dan gerust even een berichtje via E-mail of Whatsapp. We zullen dan ons uiterste best doen om je bestelling dezelfde dag nog te verzenden. Pakketten binnen Nederland & België worden normaal gesproken binnen 24 uur na verzending afgeleverd. Buiten Nederland kunnen we gebruik maken van spoedverzending door DHL Express.

 

 

V: Wat is de beste / veiligste manier om de stoffen en kleding te wassen?

A: Wij raden je aan indien mogelijk om de stoffen / kleding met de hand te wassen, zo blijven de kleuren het allermooist. De kleuren van de stoffen zijn kleurvast en zijn geschikt voor een machinewas op maximaal 40 graden Celsius. Niet in de wasdroger stoppen, en geen chemicaliën / bleek gebruiken!

Let op: Alle Stoffen kunnen maximaal 5% krimpen door het wassen in de wasmachine. Dit is heel normaal bij katoenen stoffen. Gemiddeld krimpen ze zo'n 3% na een eerste wasbeurt op 30 of 40 graden Celcius. Hou hier dus rekening mee bij het project.

 

 

V: Hoe kan ik mijn aankoop retourneren?

A: Bekijk eerst in ons retourbeleid of je aankoop voldoet aan de retourvoorwaarden. Indien dit het geval is, kun je onderaan die pagina het retourformulier invullen. Wij zullen na beoordeling van je aanvraag de exacte retour instructies per email toesturen. Deze retour instructies ontvangt je binnen 1-3 werkdagen.

 

 

V: Hoe verwijder ik de stickers/labels van de stoffen?

A: Vrijwel alle Afrikaanse stoffen bevatten stickers op de stof. Deze stickers zijn erop geplakt door de fabrikant. Veel van deze stickers zijn er helaas niet simpelweg af te trekken, omdat ze dan kunnen scheuren of lijmresten achter kunnen laten. Om dit te voorkomen, kunnen ze volledig verwijderd worden met behulp van de volgende instructies: De makkelijkste manier om de stickers te verwijderen is om de stickers van de achterkant van de stof eerst te strijken met een stoomstrijkijzer, deze stickers laten dan vanzelf los. Om de eventueel achtergebleven lijmresten te verwijderen kun je het nogmaals licht stomen en eraf wrijven met een doekje, of korte stukken stof daarna eventueel wassen op maximaal 40 graden Celcius. Geen chemicaliën of andere reinigingsmiddelen gebruiken. Niet in de wasdroger stoppen!

Bekijk ook ons filmpje waarin we laten zien hoe je de stickers kunt verwijderen: